Followers

31 January 2009

Meriah....

1st day akak sampai kat umah, kitaorang hepi sangat coz dapat mengubat rindu dihati kat anak-anak saudara ak ni, yela dah lama tak jumpa walaupun beberapa bulan. last ak jumpa depa sume time raya haji ari tu, lama tu kan??? dah berbulan2... so malam tu, rumah ak riuh rendah ngan sore si Zulfan tu.. Zulfan ni umo da nak masuk 2 tahun, tapi mulut lambat sikit nak boleh bercakap yang dye tahu cakap pun bahasa korea, kih6... yela apa tak nya, time kakak ak mengandungkan dye, kakak ak kuat sangat tengok cerita korea sampai terbawak-bawak kat anak tu... korang dengar si Zulfan bercakap, naseb r.. kih6... dah la cara percakapn dye mcm tu, paling ak geram dengan telatah dye, muke dye, saje je.... e........ geramnya!!!!!!!!!!! Ni pict yang malam tu, time ak layan kerenah dye....


"helo, papa... papa biler nak datang??? zulfan indu r"

30 January 2009

3 DARA PINGITAN PART 2

Korang ingat tak kisah dulu ak pernah bercerita bab 3 dara pingitan.. ala anak2 saudara ak tu la..


"ZULAIKHA, EZFIRDINA, KHAIRINA"


sempena Tahun Baru Cina ni, cuti kan panjang jadi akak ak dari Kuala Lumpur n abang ejaq ak dari PAKA ada balek, kitaorang berkumpul anak beranak. semua ada... yang adanya MAK, ABANG KIM, KAK ANI, KAMILIA, KHAIRUNNISA, KHAIRINA, KAKAK MAYA, ABANG LAN, ZIKRI, ZULFAN, ZULAIKHA, ABANG EJAQ, KAK LINA, EZZEDDIN, EZFIRDINA, MYRA a.k.a AK, YANA... fuh FULL FAMILY tu... ramainya................. besh giler biler semua dapat berkumpul, Raya Aidilfitri tak macam tu, kan,kan,kan,kan,kan,kan,kan,kan,kan,kan!!!! yela Raya Aidilfitri or Aidil Adha, mana ley macam tu. diaorang kan da kawen, kekadang yang tu balek umah sana, pastu taun depan plak balek umah sini. kini bergilir-gilir la turn beraya tu... ye tak???!! eh, silap topik... jadi ak nak share ngan korang pict "3 DARA PINGIITAN NI"...




DARI KIRI ZULAIKHA, EZFIRDINA DAN KHAIRINA.

SEKIAN....

GERHANA MATAHARI

Pada 26hb Jan 2009 (Isnin), gerhana matahari muncul... cewah... ak tak dapat tengok sb time gerhana matahari terjadi ak de kat dalam MYDIN MALL... jadi tak sempat la tengok gerhana matahari tu, pada esokkan harinya. Abg ak a.k.a Abang Ejaq balik dari PAKA dan tunjuk video kat ak pasal gerhana matahari yang berlaku semalamnya... dia cakap kawan dye ambek time tu, jadi ak nak jugak kongsi dengan korang.. memang bahaya la GERHANA MATAHARI ni.. berkelip2 cahayanya.... seumur hidup ak, ak tak pernah tengok gerhana matahari secara live, tapi nak buat mcm mana, tak ley tengok secara live, bley tengok kat video pun ok dah... yang ni betul2 punya tau, kawan abg ak ambek kat PAKA...


video


GERHANA MATAHARI AT PAKA, TERENGGANU


sekian.....

25 January 2009

GONG XI FA CAI.....



SELAMAT TAHUN BARU CINA.. untuk semua rakyat yang menyambut TAHUN BARU CINA... syoknya cuti, bukan syok raya sebab ak tak raya CINA... kihkihkihkihkih...

ok la kepada semua yang sedang bercuti... Hepi Holiday n yang p melancong ke, balek kampung ke, jangan lupa kat aku kat sini... aku bercuti pun kan umah je, tak p mana2... seday lol....

terkezut!!!!

kihkihkihkih... kalo korang nak tau pe yang ak terkezut sangat ni... ha... jeng3... (suspen la konon!!!) sebenarnya akak ak n anak2 nya da balek... diaorang buat "terkezut" kat kitaorang (mak, ak n yana) sedangkan abg2 ak da tau lol diaorang nak balek, bajet diaorang nak balek hari Selasa, tapi disebabkan abang ipaq ak tu SIBUK bagai, terus abang ipaq ak bagi akak ak balek dulu, lebay awl dari dye.. jadi akak ak drive sendiri balek, dari kL kul 11 sampai kT kul 6 lebay.... laju tuuuuuuuuuuuuuu!!!! akhirnya, rindu ak kat anak2 saudara ak terlerai jua... ikhikhikhikhikh.... cam seday je, sebenarnya tak seday, tapi ak hepi....


budak 3 orang ni lol ak rindu bangat ni, si mama nya ak tak rindu pun...
kihkihkihkih....

20 January 2009

sibuk!!! sibuk!!! sibuk!!!

ya allah, sibuknya sekarang ni, tak sempat2 ak nak menyinggah kat mana2 blog... adoi, adoi, adoi..... sory la akak2, kawan2, blogger2 kalo ak tak sempat nak comment en3 korang... start dari bulan Disember 2008 sampai la sekarang ni, masih tak henti2 keje... adoi la.. ak sibuk dengan keje ofis lagi, keje umah lagi (nolong mak buat roti canai) n sibuk dengan PILIHAN RAYA KECIL baru-baru ni... setakat ni, alhamdulillah la da reda sikit tapi da reda pun letih di badan maseh tak ilang lagi pun... tapi kalo korang nak tau, walaupun lam2 sibuk ni, ak sempat lagi nak berfesyen, fesyen ak yang terbaru (org laen da lama, ak terbaru la, baru berani nak cuba...) pakai tudung macam EKIN wife MAWI tu!!! yang pakai... dulu ak tak berani coz muka ak ni bulat sangat2, last2 berani la plak... cantek!!! (cewah. perasan!!!!!) korang rasa, cantek tak???!!! sesuai tak ngan ak???!!!




Sekian...

15 January 2009

1st AWARD 2009...


ha ha ha... akhirnya, dpt jugak aq award pada tahun ni, aq ingat kakak aq da tak nk kasi da award ni kat aq... award ni untok blogger taun lepas, sb tu dpt taun ni, ibaratkan cam "ANUGERAH BINTANG POPULAR 2008".... baca punya baca punya baca punya baca punya baca punya baca, dapat jugek kat aq, tapi dapat award kene buat dengan tag bagai... adoi, rumit-rumit... takpe2 demi untok menambahkan en3 n banyak kan update, aq terima tag-menge'tag' ni.. kalo tak de tag, tak de la en3 kat blog aq... aq bukan ade story bagai.... kahkahkahkahkah... besh seyh guna ayat 'bagai' tu, tak kira tempat or masa or mane2, tak de yang marah2... sory ye, ayat sape ntah tu, aq COPY N PASTE...


1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda =

SUDAH....

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda =
THE STORIES... sWeEtdARLinG

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/ hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya
=
1- Suka baca nOveL, tapi.... lambat nak boleh habes...
2- Suka makan.... nanti GEMUK!!!
3- Shopping baju, n suar skang ni...
4- Giler handbag.... nampak cantek semua NAK!!! tapi BAJET JAN 2009, da lari...
5- Ulang tayang cerita yang besh, terutama FULL HOUSE...
6- Chatting paling UTAMA!!
7- Suka intai2... syhhhhhhhhhh!!!!
8- Kumpul duit syiling... kasi banyak... sikit-sikit, lama-lama jadi bukit...
9- Buka account MYSPACE, FRIENDSTER, TAGGED n now MY BLOG (
kEhiduPan kU.....)
10- TAKUT!!!!! nak drive... (Fobia lol dengan xcdent...)

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda =

Bab-bab ni aq takut sikit... sb aq baru lam ni (baru pun tak baru, jarang buka jer...) jadi tak ramai kawan2 yang de... adoi camne erk???? dah la nak 10... ADOI.....

1- Dunia Alicia!!!
2-
CORET-CORET SITI
3-
Welcome to my blog
4- the inner tots.... no one will understand
5- secawan kopi & biskut kering
6- The Kero's
7- baby girl
8- new frenz...
9- Yang minat ngan award ni, boleh jugak... ambek la, ambek la, ambek la...

10- Pembaca blog...

SEKIAN....

12 January 2009

tag Q&A

Q & A ???
QUESTION n ANSWER...



hari Khamis baru ni, aq tertengok la en3 kakak aq... baca punya baca punya baca punya baca, tengok2 aq kene jugak jawab tag ni.. adoi, masak... da la aq banyak keje skang ni... boley kira da lama aq tak usik en3 ni... time free skit2 je aq layan, tu pun tak banyak.. korang tengok la en3 aq ni, banyak tak terusik.. aq tak usik sb :-
1- aq banyak sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat keje. al-maklum la student maken lama maken bertambah... Alhamdulillah...
2- aq sibuk dengan kursus plak tu... kursus untok menambahkan ilmu di kepala... (2 hari jer) kih6
3- aq tak de mood nak buat en3, sb tak banyak story yg aq de, kalau ada pun kadang-kadang aq malas nak pk ayat-ayat-ayat-ayat ni, sb dalam kepala ni da serabut dengan keje-keje ofis...
4- eh2, dah jauh melecong ni, tadi kata nak jawab tag... kihkihkihkihkihkihkihkih....
5- Jom layan tag ni, aq da nak jawab ni.. ade mood skit sb baru bangun tido.. (at surau Ofis..)


TAG :

Nama ‘Timang-timangan’ anda oleh yang tersayang?
1- Mak aq panggil aq Myra... manja ker?? tak lol....
2- ehem2 aq plak (special boyfrenz)... ayg, next sayang, next baby, next bb (baby)...
JANGAN JELES.... :-p


Anda seorang yang…
1- aq seorang yang.... macam mane erk??? aq sendiri tak tau, tapi yang paling aq perasan dan nampak ketara sangat, aq ni selalu pk kan perasaan orang.. nak kata hipokrit tak pun... aq ni bukan hipokrit di luar, time keje betol aq ni hipokrit sb nya jadi yang SOLEHAH... contohnya..... argh!!! aq tak nak kasi contoh, malas nak pk pasal nak bagi contoh ni sb aq sendiri tak tau nak kasi contoh yang mcm mana... korang terima je la.. yea korang yea...


Describe apa membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda…
1- adoi, bab ni yang aq bosan nak menjawab ni... aq tak tau nak hurai sape... hubby?? de ke?? aq single k, tak kawen pun lagi..
2- kalo bf aq, entahla... istimewanya coz dye ambek kisah la pasal aq, then dye nak tak kedek.. korang tau ape itu kedek?? kedek tu K.E.D.E.K.U.T... then, dye ni nak kata romantik pun tak la romantik sb kalo romantik banyak n banyak n banyak n banyak n banyak n banyak, aq jadi macam, eeeeeeeeeeeee..... korang faham2 je la... and then yang paling penting dye tu terima family n aq dengan seadanya. ALHAMDULILLAH, sb tu dye jadi terlalu istimewa bagi aq...


Makanan & Minuman favourite anda
1- Makanan - aq suka semua.. apa yang sedap dimata aq, itu yg aq makan... kecuali SAYUR...
2- Minuman - aq kureng suka Nescafe n Kopi.. aq tak tau kenapa... yang layan bley je... LAYAN..


Favourite Color
1- banyak kaler yang aq suka.. coklat or koko
2- merah, pink
3- biru
4- oren, kuning
5- tapi yang penting coklat la... sb sekua barang aq bnayak coklat mcm handbag, purse n kasut.. semuanya coklat... umah aku pun coklat.. he6


Favourite song
1- semua lagu la aq layan... besh je... lagu besh tu la aq hafal lirik...


Siapa yg selalu membuatkan anda tergelak
1- kawan-kawan (dye la segalanya)....


Sikap yg membuatkan anda stress
1- bab ni aq suka.. student yang suka menjawab dengan aq... aq ni pantang org menjawab...
2- org moody, pasal org laen nak lepas kat aq...


3 benda yg mesti ada dlm bag anda
1- purse
2- handfone
3- perfume
4- pen
5- eyemore


Kali terakhir anda beriya-iya menangis. Kenapa?
1- kali terakhir, baru pun tak la, lama pun tak... aq putus cinta yang tak de sebab munasabah... tapi kitaorang tetap "TEMAN TAPI MESRA".... kwakwakwakwa....


Perkara yg paling lucu atau memalukan dlm hidup anda
1- kalau yang lucu... semua lucu, aq suka, aq gelak itu la yang lucu...
2- memalukan plak... setahun yang lepas, time balek dari keje.. aq tengah syok nunggu abg aq yang lambat bangat tu datang ambek aq, jadi untuk ilang kan bosan aq hayunkan kaki aq dengan baek, last2 macam mane ntah tetiba kaki aq lembik and then jatuh tersungkur.. YA ALLAH!!! malunya... da la time tu kat public... argh!!!! sebulan aq tak lalu kat situ..... hahahahahahahahaha...


Tag rakan anda
1- aq tak banyak kawan pun... sape yang nak memiliki dan rajen buat tag ni tok memenuhkan en3 korang, korang ambek la tag ni...


Sekian...