Followers

29 February 2012

MALWARE COME IN..

 

salam..

sungguh gelisahnya diriku kerana diriku terkena macam ni!!!

Untitled


kat bawah gambar tu korang boleh tgk jam berapa, berapa haribulan aku dapati blog aku keluarkan “SOMETHING’S NOT RIGHT”

gelisahnya hati ini, tetiba aku ideakan untuk berkongsi masalah aku di FB (skema jerk ayat aku ni)

Untitled
ni sebahagian blogger yang ada dalam friend list FB aku.. so yang mana dalam kepala aku ingat, ini je aku tag..

tetapi alhamdulillah, berkat pertolongan sis RASP akhirnya aku dapat buat…

dye mintak aku seacrh kat blog dye pasal virus sebab sebelum ni dye pernah kene, so dye pun keluarkan ilmu itu kepada blogger lain jugak, sekarang tiba masanya aku pula yang keluarkan ilmu itu kat korang..

mula-mula korang kene klik link ONLINE LINK SCAN, then masukkan your link blog..

and

taadaaa

clean
LINK STATUS : CLEAN

betul cakap sis NEENA and sis CT ELLY, bukan virus sgt pun sebenarnya dye menjuruskan kepada server blogspot yang tengah jeles dengan kita..

wakakaka boleh gitu?? berani ko derhaka kat blogspot??!! dahla dye bagi ko pakai free jerkkk…

ok2.. kemudian lepas dah tau clean ni, then aku buka balik blog aku pakai google chrome, sekali tu tak boleh lagi, then aku baca balik arahan di blog sis RASP ghupenya aku kene tukarkan friendlist aku tu daripada ada icon kene buang icon.

contohnya macam kat bawah ni..

Untitled


lepas dah klik link friend list aku ni then klik hide icon, aku pun cubalah sekali lagi untuk memastikan aku dah berjaya, ALHAMDULILLAH betul2 menjadi2..

tenkiu n luv u sis RASP sebab sudi share tentang hal ni..

kalau korang tak faham ajaran sesat aku ni, korang boleh rujuk kat bawah ni..

RUJUKAN : http://espritrasp.blogspot.com/2011/02/virus-malware.html

sekian…

4 GEDIXXX:

Lia said...

tulah kan.. bkn virus sgt pun. haritu akak pun kena mcm ni jugak le..

kazmyra afkar said...

LIA : TU LA PASAL.. PESTIME KENE TERUS MCM GERUN JE.. SELAMA NI ASYEK TGK ORG JE KENE..

sW33tdARLiNG said...

time ada malware, sibuk laa nak update blog.. time takde, takde plak nak update bagaiiiii huhuhuhuhu

kazmyra afkar said...

hey mokcik malware baru terkene ok.. selama ni update apa..