Followers

06 February 2012

TRAGEDI DI CH..

 

salam..

entry ini adalah entry yang paling aku suka.. hehehe..

sebelum tunjuk gambar, aku nak mintak ampun kat tuan empunya diri dulu.. hehehe..
ABDUL WAFA, maafkanlah kawan mg ini.. hahahahhaaha

tragedi ini berlaku ketika kami betul2 sampai ke muncak CAMERON HIGHLANDS, kitaorg baru je sampai, tapi dye dah buat hal.. hehehe..

DSC_0020


tragedi ini!! korang agak2 apa ni?? hahahaha…

ops!! dye bukan lalok tau, tapi dye penim2 nak muntah, dalam ramai2 dye org yang paling cakap banyak, dan dye jugak org paling kuat tido, sepanjang perjalanan, baru start enjin kereta tak sampai 10 minit dye dah tertido dalam kereta, org lain semua melihat keindahan alam, tapi dye dah tido..

so time kitoarang nak daki bukit tu selepas bergambar, mayb dye terasa pening2 sebab jalan CH kan macam bengkang bengkok kan, lepas tu menaik gitu, so time dye tido tu cara dye duduk tak stabil kot yang tekak dye jadi naik loyar gitu..

skli sampai kemuncak kitaorg dah berhenti dah, kasi dye muntah byk2, time tu aku dah CUAK, betul aku terasa alamak macam ni?? naseb baik aku bekalkan minyaka angin, aku kasi dye sapu puas2..

lepas tu dye dapat bertahan sikit, kami gerak terus ke kedai makan ni, then dye muntah lagi, habis org kedai makan tengok, agak2 selera tak?? hahahaha…

konfem tak slera kan, tapi aku dah suruh encik CHENTA amekkan dye plastik siap2 kasi dye muntah bawah meja, sb ada org kepung dye so org luar tak nampak dye, just kami je, nasib baik dye muntah kat situ, kitaorg dah selesai makan..

di sebalik cerita muntah ni, ada lagi kisah 2 jejaka yang tengah ambil kesempatan.. kesempatan apa???????????? jeng jeng jeng

DSC_0022

DSC_0023


ko tengok budak 2 org nim, yang baju ijo tu nama dye FADHIL, baju hitam tu korang kenal tak? itu encik chenta aku…

kenapa gambar ni duk gelak2, sebabnya time ni dye duk ngadap kat kaunter makan tu, duk usha awek, aku duk mengadap depan dye, si MAT ni duk memicit si budak sakit ni, si FADHIL pula duk picit si MAT ni konon2 menolong la, tapi mata duk pandang ke kaunter sana..

AMBIL KESEMPATAN KAN?? korang tau apa reaksi aku time ni???



DSC_0024


amek ko!! aku gelak sama.. hahahaha… yang pakai tudung duk jeling ke atas tu, tu TUNANG SI FADHIL, time ni aku cakap kat FADHIL, masak la ko kene gunung berapi meletup… hahahaha..

entry selepas ni mungkin dipenuhi gambar dari beleter, so nantikan CH PART 2..

sekian…

1 GEDIXXX:

sW33tdARLiNG said...

pesen apa pakai spek atas bawoh tuu...?