Followers

22 March 2012

“HONEYMOON” FRASER HILL

SALAM..

seperti mana janji aku baru2 ini nak ceritakan perihal “honeymoon” pengantin baru yang kami join tu..

meh sini nak promote2 sikit.. promote tidak berbayar..

kami bertolak sgtlah lewat jam 430 petang, janjinya pukul 1 bertolak tapi disebabkan pengantin baru bz sangat nak selesaikan tugas kat rumah mertua so kami bertolak 430petang dari kuala lipis ke frasil hill..

nak naik sana dlm masa 45minit lebih kurang, tapi perajanan kami lebih kurang 2 jam or 2 jam lebih sebab kirakan sekali jalan sesak sebab org baru balik kerja..

ops!! lupa nak bagitau hari yang aku pergi tu hari ISNIN so haruslah hari org bekerja kan..

tujuan kami ke sana sebab nak shoot outdoor si pengantin ni, bukan nak “mengeko” sangat dyeorg ber”honeymoon”.. sampai sana dalam 6 lebih kot..

kami menginap di SILVERPARK RESORT.. kalau korang nak tau rate dye korang boleh klik kat SINI..


tapi resort yang aku duduk tu rate dye dalam RM289 kot sb kitaorg mintak apartment, tapi disebabkan ada kawan kat sana so dpt murah lah, harga kawan2, tapi bukan kawan aku, kawan si ARIFF..  so kami dapat apartment memang puas hati, dgn view kat luar sgt2lah sesuai dgn kami yang pencinta seni, senilah sangatkan.. so korang layan apartment sebesar yg kitaorg dapat ni..



RUANG TAMU YANG BESAR BOLEH MEMUATKAN LEBIH KURANG 5,6 ORANG

BILIK UTAMA DAN KEDUA..
GAMBAR ATAS – UTAMA, DAN BAWAHNYA BILIK KEDUA
BILIK UTAMA ADA BILIK AIR 





2,2 BILIK AIR YANG DILENGKAPI AIR PANAS




RUANG DAPUR YANG BESAR DAN SELESA

AND LASTTTTTTTTTTTTTTT SUDUT LUAR DAN VIEW YANG KAMI DAPAT AMAT MEMUASKAN HATI


tapi dipetang hari ala2 nak ke malam hari time kami sampai tu, kami dapat view macam kat bawah ni

DSC_8166

DSC_8171

DARI SUDUT TINGKAT 4

dari hati aku ini, FRASER HILL lebih lekat dihati berbanding CAMERON HIGHLANDS.. kalau korang suka shopping dan ditempat sejuk, korang bolehlah ke CAMERON HIGHLANDS.. tapi andai korang suka tempat yang sejuk dan ketenangan korang boleh pilih ke FRASER HILL, jam 8 malam suasana dah amat2 sunyi dan sepi sangat2 sebab masing2 dah layan perasaan time tu, nak jenjalan pun tak dapat la sebab kabus dah menguasai kesemuanya..

ada lagi sambungan kita FRASER HILL.. tunggu entry besok..

sekian..

4 GEDIXXX:

dela said...

lama x naik sana... 2 thun lepas naik balik hari ja... x sempat bermalam... full

kazmyra afkar said...

uiks, rugi2.. kene tempah awal2.. hahaha.. tapi naik kali ni budak2 dah start sekolah dah, sb tu naik tak booking, main redah jer.. tapi nak sampai kemuncak kepala pening2 sb jalan dye kalah roller coster

eLLy said...

akak tak pernah pun lagi menjejak kan kaki ke Fraser Hill nie sodeh!!

Lia said...

Lia tak penah pegi lagi fraser hill ni.. hehe jakun kan lia ni.. hahahaa