Followers

29 February 2012

MALWARE COME IN..

 

salam..

sungguh gelisahnya diriku kerana diriku terkena macam ni!!!

Untitled


kat bawah gambar tu korang boleh tgk jam berapa, berapa haribulan aku dapati blog aku keluarkan “SOMETHING’S NOT RIGHT”

gelisahnya hati ini, tetiba aku ideakan untuk berkongsi masalah aku di FB (skema jerk ayat aku ni)

Untitled
ni sebahagian blogger yang ada dalam friend list FB aku.. so yang mana dalam kepala aku ingat, ini je aku tag..

tetapi alhamdulillah, berkat pertolongan sis RASP akhirnya aku dapat buat…

dye mintak aku seacrh kat blog dye pasal virus sebab sebelum ni dye pernah kene, so dye pun keluarkan ilmu itu kepada blogger lain jugak, sekarang tiba masanya aku pula yang keluarkan ilmu itu kat korang..

mula-mula korang kene klik link ONLINE LINK SCAN, then masukkan your link blog..

and

taadaaa

clean
LINK STATUS : CLEAN

betul cakap sis NEENA and sis CT ELLY, bukan virus sgt pun sebenarnya dye menjuruskan kepada server blogspot yang tengah jeles dengan kita..

wakakaka boleh gitu?? berani ko derhaka kat blogspot??!! dahla dye bagi ko pakai free jerkkk…

ok2.. kemudian lepas dah tau clean ni, then aku buka balik blog aku pakai google chrome, sekali tu tak boleh lagi, then aku baca balik arahan di blog sis RASP ghupenya aku kene tukarkan friendlist aku tu daripada ada icon kene buang icon.

contohnya macam kat bawah ni..

Untitled


lepas dah klik link friend list aku ni then klik hide icon, aku pun cubalah sekali lagi untuk memastikan aku dah berjaya, ALHAMDULILLAH betul2 menjadi2..

tenkiu n luv u sis RASP sebab sudi share tentang hal ni..

kalau korang tak faham ajaran sesat aku ni, korang boleh rujuk kat bawah ni..

RUJUKAN : http://espritrasp.blogspot.com/2011/02/virus-malware.html

sekian…

24 February 2012

SHOPPING OH SHOPPING..

salam JUMAAT,
salam berhari minggu bagi NEGERI2 yang berhari minggu seperti aku,
salam berkerja bagi yang perlu bekerja..

aku tau video ini mmg menarik perhatian WANITA..
TERUTAMA yang kuat berSHOPPING..

jom tonton..



bestkan?? tak payah penat2 pusing satu kedai pi pilih pakaian, klik situ, klik sini jumpe apa yang kita nak..

agak2 terjadi ke?? ada ke??

tungguuuuuuuuuu..

Sekian..

23 February 2012

CH PART 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

salam..



moh layan sikit je gambar ahli2 rombongan CH..

SINGLE BUT AVAILABLE

DSC_2116


DSC_2114


DSC_0117
373946_2723628567689_1166366183_3086400_1442962967_n
DSC_0157



DOUBLE IS LOVE..

DSC_0120
DSC_0129
393410_2723630087727_1166366183_3086403_711182604_n
sekian…

22 February 2012

KOMAIN KO BUDAK..


SALAM..

WORDLESS WEDNESDAY, HAVE FUN..

396550_368899126468168_100000442521253_1296545_37685465_n


SEKIAN..

20 February 2012

CH PART 2

salam



bersambung lagi, malas nak cerita layan gambo je lah.. mood hari ni tak ok.. so tak nak korang pn memalas nak membaca, so layan ajolah..

 

DSC_0030
_DSC3256
DSC_0066


DSC_0076

_DSC3286
DSC_0080

DSC_0098

DSC_0213
DSC_0106


semua gambar diatas adalah gambar pada hari kitaorg sampai.. sampai di CAMERON HIGHLANDS, kitaorg rehat sekejap di homestay then kuar balik pergi melawat kawasan… hehehe.. next entry kitaorg jenjalan di PASAR MALAM..

seeeeeee yaaaaaaa…

sekain…

06 February 2012

TRAGEDI DI CH..

 

salam..

entry ini adalah entry yang paling aku suka.. hehehe..

sebelum tunjuk gambar, aku nak mintak ampun kat tuan empunya diri dulu.. hehehe..
ABDUL WAFA, maafkanlah kawan mg ini.. hahahahhaaha

tragedi ini berlaku ketika kami betul2 sampai ke muncak CAMERON HIGHLANDS, kitaorg baru je sampai, tapi dye dah buat hal.. hehehe..

DSC_0020


tragedi ini!! korang agak2 apa ni?? hahahaha…

ops!! dye bukan lalok tau, tapi dye penim2 nak muntah, dalam ramai2 dye org yang paling cakap banyak, dan dye jugak org paling kuat tido, sepanjang perjalanan, baru start enjin kereta tak sampai 10 minit dye dah tertido dalam kereta, org lain semua melihat keindahan alam, tapi dye dah tido..

so time kitoarang nak daki bukit tu selepas bergambar, mayb dye terasa pening2 sebab jalan CH kan macam bengkang bengkok kan, lepas tu menaik gitu, so time dye tido tu cara dye duduk tak stabil kot yang tekak dye jadi naik loyar gitu..

skli sampai kemuncak kitaorg dah berhenti dah, kasi dye muntah byk2, time tu aku dah CUAK, betul aku terasa alamak macam ni?? naseb baik aku bekalkan minyaka angin, aku kasi dye sapu puas2..

lepas tu dye dapat bertahan sikit, kami gerak terus ke kedai makan ni, then dye muntah lagi, habis org kedai makan tengok, agak2 selera tak?? hahahaha…

konfem tak slera kan, tapi aku dah suruh encik CHENTA amekkan dye plastik siap2 kasi dye muntah bawah meja, sb ada org kepung dye so org luar tak nampak dye, just kami je, nasib baik dye muntah kat situ, kitaorg dah selesai makan..

di sebalik cerita muntah ni, ada lagi kisah 2 jejaka yang tengah ambil kesempatan.. kesempatan apa???????????? jeng jeng jeng

DSC_0022

DSC_0023


ko tengok budak 2 org nim, yang baju ijo tu nama dye FADHIL, baju hitam tu korang kenal tak? itu encik chenta aku…

kenapa gambar ni duk gelak2, sebabnya time ni dye duk ngadap kat kaunter makan tu, duk usha awek, aku duk mengadap depan dye, si MAT ni duk memicit si budak sakit ni, si FADHIL pula duk picit si MAT ni konon2 menolong la, tapi mata duk pandang ke kaunter sana..

AMBIL KESEMPATAN KAN?? korang tau apa reaksi aku time ni???



DSC_0024


amek ko!! aku gelak sama.. hahahaha… yang pakai tudung duk jeling ke atas tu, tu TUNANG SI FADHIL, time ni aku cakap kat FADHIL, masak la ko kene gunung berapi meletup… hahahaha..

entry selepas ni mungkin dipenuhi gambar dari beleter, so nantikan CH PART 2..

sekian…