Followers

28 June 2012

TAHUKAN ANDA WORDLESS WEDNESDAY MINGGU INI APA??


salam..

sambungan WW-WORDLESS WEDNESDAY semalam…

kenapa gambar PULAU dijadikan WW semalam??
kenapa nak tayang gambar PULAU dan KAWAN-KAWAN2 semalam??
kenapa??
kenapa??

sebabnyaaaaaaaaaa…

kami group IDEAL PHOTOGRAPHY akan bercuti ke PULAU PANGKOR… YEAYYY..


berkat hasil lelah kami group IDEAL PHOTOG bertungkus lumus membuat kerja setiap bulan sehingga bulan 5, akhirnya kami pergi bercuti buat kali kedua..

kami bercuti kerana ingin membuat penat lelah kami menjayakan setiap majlis yang sudah menjadi tanggungjawab kami..

KAWAN2, BLOGGER DAN SEMUA..

INSYA ALLAH, tak de pape aral kami akan bertolak petang ini (28hb Jun 2012) jam 3.30 petang ke KUALA KANGSAR dahulu dan pagi2 besok kami akan ke PANGKOR ISLAND..

MOHON DOAKAN perjalanan kami selamat sampai dan balik.. AMIN3..

SEKIAN…

27 June 2012

WW – WORDLESS WEDNESDAY

 

KASI 2 GAMBAR FOR WW MINGGU INI..

APAKAH??

 

 

DSC_1993

 

sekian…

26 June 2012

MIMPI ITU MAINAN TIDO

salam..

semalam aku mimpi yang amat aku tak nak mimpi sangat2..

mimpi apa?? nanti ceritakan.. terjadinya mimpi ini kerana penangan aku tengok cerita ni

JANDA-JANDAKU GANGSTER

kerana cerita ni lah aku  mimpi smlm..

HERO mimpi aku, encik MAT (CHENTA)…

HEROIN entah sape entah..

bencilahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh… tapi dalam mimpi aku semuanya dye terpaksa dikahwinkan, bukan dengan rela hati, dengan aku je dye bercinta tapi tak sempat pula dye kawen dgn aku.. arghhhhhhh.. tak suka, tak suka..

dalam mimpi aku jugak wife last sekali sblm aku tu macam MAT dah tangkap CINTAN kat dye, siap bawak kawan2 pergi holiday sama2 (ini kes aku nak pergi holiday dgn dye dan kawan2 aku khamis ni) termasuk jugak pasal holiday aku..

tak mo cerita panjang, sebab aku dah bengang dgn mimpi aku.. harap2 MIMPI INI MAINAN TIDO.. aku harap JODOH AKU BERPANJANGAN…

AMIN, AMIN, AMIN…

INSYA ALLAH..

sekian…

25 June 2012

u’re my dearist

salam

cerita ini dah lapok dan aku tau aku dah lama tak penuhkan entry untuk bulan ini dan bulan lepas…

aku amat2lah bz lately ni.. so untuk penuhkan entry pada bulan2 ini, aku kasi korang layankan gambar kawen my fwen cuti sekolah baru ni.. aku dah ketandusan idea tapi aku teringat aku belum pernah keluarkan kisah kawan2 aku semasa di bangku sekolah…

DSC_0965ini kami..
baju HIJAU – NUJU, sebelah NUJU – NORMA, sebelah NORMA – RIKA, baju pengantin – SHA, sebelah aku tu – ATEH (pengantin baru jugak, selang beberapa hari majlis dye, majlis kawan SHA pula.. maknanya ATEH dulu baru SHA)

DSC_0271tema GREY/ SILVER untuk majlis kawen rumah ATEH

DSC_4013tema ORANGE untuk majlis kawen rumah SHA

semua tema kawan2 tidak sama dengan tema keluarga masing2 dan tema2 ini semua adalah idea aku tapi ada jugaklah tanya pendapat kawan apa macam pengantin pakai baju macam ni, tema macam ni, gitu…

ikutkan kami 7 sekawan – ATEH, NUJU, RIKA, SHA, JULIANA, NORMA dan AKU. dalam ramai2 ni, yang dah kawen sekarang NORMA the senior WIFE org, hahahaha… diikuti dengan ATEH dan SHA.. JULIANA adalah TUNANG org dan akan berkahwin tak lama lagi dannnnn yang SINGLE sekarang ni RIKA, NUJU dan AKU.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. Sad smile

bila masing2 duk bercerita, duk bercakap kan, konfem dyeorg akan tanya AKU bila lagi, bila aku cakap nak lepaskan semua kawan2 kawen dulu, dyeorg akan cakap last nanti masing2 bawak perut, so tak boleh nak lepak lama macam mane aku lepak time dyeorg kawen.. waaaaaaaaaaaaaa.. lagi sedih ok.. Sad smile

b, jom kawen…!!!

dah2 tak mo bebel panjang, bawah ni masih lagi ada gambar, korang tengoklah gelagat kitaorg yang gila lensa.. mmg macam2 perangai… so kita layankan aje ye…

DSC_0267
DSC_0275

DSC_0277
DSC_3486

DSC_0964
DSC_4066

DSC_4068

DSC_4067

yeayyyy dah selesai… lega oden.. harap2 korang cam la ye yang mane majlis kawen ATEH yang mane majlis kawen SHA.. kalau korang tak kenal, korang tak baca la tu, korang mai layan gambar je… hehehehe…

setiap gambar ini masih belum di edit dan credit kat my group photography IDEAL PHOTOGRAPHY

sekian saje AL KISAH kawan2 yang ada carta diHATI saya.. sebelum tu, kasi laluan kat tuan tanah nak berposing ala2 pengantin dulu ye..

DSC_3547nak naik pelamin sendiri lambat sangat, pinjam pelamin org la kita ni.. b kan..

sekian..

21 June 2012

happy birthday wishes..

 

salam…

hari ini terlambat post entry skit sb aku duk sibuk main game sampai lupa nak post entry..

aku tak de pape nak ckp terima kasih kepada yg wish bufday aku hari ini, udah tua aku dah haaa…

yang paling penting ada org tu lambat wish bufday aku, boleh macam tu?? org yang paling penting tapi wish lambat sampai nak SENTAP kejap aku tapi aku selamba je sb aku tau dye masa mula2 kapel dulu dye pernah lupa tarikh bufday aku, so apa org cakap ni dah selalu sgt lupa, 4kali bufday aku pada 3tahun lebih kitaorg kapel, taun lepas adalah ON TIME dye wish bufday, tapi taun ni dye tak boleh blah lambat wish, alasan pun tak munasabah sarawak dye berikan kat aku…

182353_4130323774190_1088046147_n

ko tgk!! dah nak jam 4 pagi baru dapat wish bufday aku.. naseb baik aku tak tido lagi, kalau aku dah tido, harus aku mimpi pergi sentap depan muka dye.. hahaha.. org ke 10 wish.. hahaha, sebenarnya tak de pn yg wish mmg dye org pertama wish on sms dan org pertama wish thru FB..

556580_4130629821841_66010328_n

kenapa thru FB pun dye org pertama, sebabnya aku hide kan bufday aku, sebab tu tak de yang wish, aku nak tengok si pakcik ni ingat tak bufday aku.. hahahaha…

xpelahh lambat wish kan asal dye ingat bufday aku.. hadiah?? apa yang aku dapat?? ini haaaaaaaaaaa…

525048_4066349294868_1687079047_n

aku dah dapat si kecik tu.. tapi bukan dye bayar semua la, dye half la… so itulah advanced gift bufday aku untuk tahun ini.. tahun depan nak apa pula ye… hehehe…

TENKIU FOR MY MUM COZ MENJAGA, MENDIDIK, SAYANG PADA MIRA YANG AMATLAH DEGIL, TENKIU FOR MY SIBLINGS COZ SAYANG MIRA, TENKIU FOR MY B COZ SETIA HINGGA SEKARANG, TENKIU MY FWEN SENTIASA BAGI SOKONGAN, TENKIU OLS LAH…

 

sekian..

20 June 2012

WORDLESS WEDNESDAY

 

BOLEH TAK NAK MACAM NI??

 

 

LOTS OF LOVE

KAZMYRA AFKAR