Followers

16 September 2008

xsignment dari kakak ku n gengs

Ini aq nak buat xsignment yang telah diberikan oleh kakakku, xsignment yang ditugaskan kat aq ni mengenai APA YANG ADA DI DALAM HANDBAG WANITA??? aq nak cakap pasal handbag orang laen aq tak tau, tapi apa yang ada dalam handbag aq, aq sorang aje yang tau...macam-macam ada kalu korang nak tau...ala handbag gal, korang tau je la mcm mana..selagi tak rabak handbag tu, selagi tu aq nak sumbat...kalu korang nak tau apa yang ada dalam handbag aq, korang tengok kat bawah ni, siap dengan pict lagi aku sertakan...hehehehehe, jangan mare ye...:D

HANDPHONE BARU... aq baru jugak pkai handphone ni. aq sayang giler handphone aq ni, kalu tak de handphone ni ibaratkan aq ni tak leh nak bernyawa la. hp penting dalam hidup aq, payah tau kalau tak de hp, nk kol orang tu, kol org ni payah.sebab jadual dating ada dlm ni, hehehehehe........jangan marah haaaa...


HANDPHONE LAMA... dah 2,3 tahun aq pkai..tak sangka hp ni lama aq pkai, al-maklum la tengah study time tu jadi tak mampu la nak beli yang
baru. sekarang dh keje, mampu la sikit2 nak beli yang baru.2,2 hp ni aq bawak dalam dakapan ku, tak de 2,2 ni aq di ibaratkan hidup single la..kalau ada hp boley jugak merasa ada org teman di sisiku...hahahahaha...

MAKE UP... perfume, toner, pencuci, sunblock, bedak, pengepit kuku, gunting, eye liner, mascara n macam-macam lagi la ada. kalau tak de semua ni dalam handbag, korang jangan la panggil perempuan.."nyah" pun reti bab2 ni, dlm handbag die lagi penuh dr aq..aq xbawa sangat peralatan ni kalau aq bawak beg yang macam purse tu cuma yang aq bawak bedak sebab takut la berminyak muka aq ni, al maklum la, orang kg.... time p ofis atau p mana-mana yang aq bawak handbag besar je aq bawak perkakasan aq ni..

MAKANAN... gula-gula n chewing gum...yang ini ubat ngantuk aq, aq makan time tak pose jer...sekarang time pose jadi aq tak makan la...korang jangan silap faham pula...aq tak jahat la, time bulan pose aq tak curi-curi makan, mak aq dah pesan, jangan buat mcm tu, tak baek...tapi time bulan mengambang, aq makan la..takkan nak lepaskan peluang plak...ye tak???

KUNCI... ini barang-barang kecik aq jer, kunci rumah aq, rumah budak-budak atau student aq (hostel) dan jugak pendrive..pendrive ni aq tak guna sangat sebab aq ada laptop, aq bawak laptop aq p keje tapi kekadang apa2 yang penting aq kene save dalam pendrive jugak sebab tu aq bawak pendrive ni ke mana-mana...mana tau dapat information kat tempt laen, al maklum la aq ni banyak jugak keje luar...

PEN... Pen amat penting jugak bagi aq, mana tau tengah-tengah syok berjalan nampak artis.. dapat jugak aq ambek autograph diaorang.. hehehehe..tak la, tjuan aq bawak pen ni untuk menyenangkan n memudahkan aq, mana tau p bank nak isi borang ke, apa ke, senang tak payah nak tunggu giliran nak guna pen mana-mana tempat, lagipun pen yang kat sana tu bukan ok sangat, ada yang tak de dakwat la n macam-macam.. aq ambek inisiatif sendiri, bawak pen sendiri..senang tak payah susah2 pinjam dengan orang, ye tak???


PURSE... purse ni dah 2 tahun aq pakai, besenya tak sampai bertahun-tahun purse aq bertahan, kadang-kadang tu time kaya je 2,3 bulan aq tukar purse laen...hehehehe, bukan la kaya sangat tapi aq nampak lawa, aq beli la..tapi untuk raya ni aq konfem beli yang baru. dah malas nak pakai yang lama, yang ni aq beli kat LENO KUALA TERENGGANU, untuk raya ni aq tak konfem lagi nak beli kat mana. dah keje ni rasanya nak jugak merasa brand yang mahal-mahal..bukan selalu, setahun sekali. ye tak?? purse ni nampak je tebal mcm banyak duit, sebenarnya kad je banyak..hehehehehe, aq bukannya berduit pun. kalau la purse ni tertinggal, nampaknya tak shopping la aq..huhuhuhuhu..:D

HANDBAG.... handbag ni la yang aq letak semua barang yang ternyata di atas..nampak buruk plak handbag aq ni, ala buruk-buruk pun brand POLO u....bukan aq yang beli, aq tak mampu la nak beli yang mahal2, handbag ni pemberian MAK NGAH aq, anak-anak dia kasi dia, dia tak nak pakai dia kasi aq, last-last aq yang kebas.heheheh, jangan marah mak ye...


Berakhir la sudah xsigment aq, nak buley siapkan xsignment ni kene tunggu line clear dulu. al maklum la, aq on9 time keje je.bos ada la, time bos tak kuar bilik, baru aq sambung balek..hehehehehe, taktik jahanam aq buat.hahahahaha, kawan-kawan aq pun tengah layan ym tu, aq curi la masa layan blog ni n tinggal ym, bukan senang nak layan semuanya...aq tak tau nak serah kan kat sape plak xsignment ni, kawan-kawan bukannya pandai layan blog ni..yang tau aq jer..takkan aq nak kasi kakak aq balek, kakak aq dah siap buat dah...adoi, camne erk..kalu korang terbaca blog ni, korang sertailah kami..bukan susah nak buat ni pun.. k la, aq nak layan ym plak.. aq chow... TATATITITUTU... comment ya, jangan tak comment....

2 GEDIXXX:

aFkaR'z said...

cam hampeeeeeeeeeeh!!!

bagi laa kat sapa2 oiiii!! kalo takde blog, suh dia buat blog! baru ler layaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannn....!!

Awan said...

nice.. p/s: jaga handbag baik2..jgn smpi kena ragut..