Followers

21 September 2011

HANYA MEREKA YANG PENTING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   salam..

kalau dah terlebih rajen tu, hari-hari akak update dik non… hahaha..

ok aku kejar masa, takmola sebut2 pasal raya lagi selepas bulan syawal, tinggal beberapa hari je lagi kita nak tamatkan bulan syawal kita, perginya bulan syawal yang syahdu…

tetiba mak feeling dik nons… aci tak akak kasi korang nengok gambo2 aje, tak payah nak cite cite, aci tak, aci tak.. aci laaaaaaaaaaa…

terima kasih adik2 semuaaaaaaaa… *kejap mak, kejap akak.. adoi…


304882_202873983112459_100001695761053_587640_208509328_n



303260_202874056445785_100001695761053_587642_1958258703_n

dimulakan dengan sajian istimewa dipagi raya.. LONTONG dan NASI ARAB.. tiap kali beraya diTERENGGANU konfem ada 2 chef yang sediakan menu untuk santapan tetamu..

LONTONG dimasak oleh ibunda tercinta, NASI ARAB dimasak oleh abang ipar aku.. ohhhhhhh bagusnya menantu mak aku tu kan, pandai masak… macam manelah menantu lelaki yang akan datang tu ye??? tetttttttttt…

selepas je sembahyang SUNAT HARI RAYA, kami semua bersiap sedia nak ke PUSARA ARWAH ABAH, tiap2 tahun kami pergi, kalau beraya di TERENGGANU kami akan pergi di PAGI RAYA, tapi kalau beraya di SINGAPORE kami akan pergi SEBELUMNYA PAGI RAYA atau selepas RAYA ENAM..


308837_202872036445987_100001695761053_587592_1793511844_n

   


kat TERENGGANU ni pelik sangat, ada yang pergi PUSARA pada RAYA 6, tapi family aku tetap pergi RAYA PERTAMA, sebabnya ARWAH ABAH adalah paling penting bagi kami semua, sebelum beraya haruslah ingat melawat PUSARAnya..

#tetiba sedih, buat entry sambil nanges.. AL FATIHAH


313856_202871903112667_100001695761053_587588_1822554661_n

alahai HERO KL ni, bagusnya… HERO ni duk bersih kubur ARWAH atoknya.. kalau korang nak tau, ZULFAN dilahirkan selepas beberapa hari perginya ARWAH ABAH.. kiranya dye adalah pengganti ARWAH ABAH, selepas ABAH pergi, ZULFAN penyeri keluarga kami supaya menerima pemergian ABAH dan menerima kelahiran ZULFAN.. dye pun kreatif macam arwah ABAH… alhamdulillah di atas KURNIAAN MU TUHAN…

selepas ke KUBUR, kami start lah beraya, 1st rumah kitaorg terjah, rumah yang kitaorang tumpang parking iaitu umah kawan mak.. pagi2 hari dah terima tetamu, kesian makcik tu…


319243_202872766445914_100001695761053_587610_1209576630_n

diikuti dengan rumah TOK TIRI kami a.k.a mak TIRI arwah abah… kalau korang nak kenal gambar atas tu, tudung hijo tu adalah TOK kami, satu2nya TOK yang tinggal, dengan merekalah kami nak bermanja walaupun sedikit… tudung merah tu kalau korang salah tengok habesssslah, itulah BONDA kami.. ops!!! nak bagitau, TUDUNG MERAH tu SINGLE tau.. hahahaha (mati aku!!!)

lepas je balik dari TOK, kami pun buatlah sesi bermaaf2an, pastu agih2kan duit2 raya kat anak2 buah yang cute miut tu.. tapi kami memang tak sempat nak ngamek gambo, sebab tetamu dah menanti nak masuk dalam rumah dah.. kan aku dah cakap, memang sesi bergambar family tak sempat 1st raya tu, tetamu dah datang terjah dari pagi sampai malam.. 



302282_202873189779205_100001695761053_587620_639946965_n

317747_2352106439868_1166366183_2820174_8165134_n

kunjung mengunjunglah sedara-sedara, kawan-kawan mak, kawan-kawan aku.. tu semua tak ngamek gambo, tapi korang tau gambo apa aku amek.. hehehe.. gambar TETAMU yang paling PENTING ok…  aku ngamek gambo ngan #RETIS, ko ada???


edit298499_2352099479694_1166366183_2820162_3678222_n


 
299256_2352097079634_1166366183_2820160_4163760_n
sekian…

2 GEDIXXX:

Pepel BoNda AmaNi said...

wah sedondon bersama retis...clurst kan.....

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

Pepel BoNda AmaNi : haruslah kutip glemer dye jugak, kan sis kan.. hehehe