Followers

27 September 2011

RAYA SAKAN

salam

takmo cite panjang, just nak gantikan cerita raya je.. ALMAKLUM lah, minggu ni dah last raya, haruslah habeskan entry raya.. YE DOK??

PERINGATAN : JANGAN BERBULU MATA SEBAB ADA BANYAK GAMBAR AKU DENGAN #Retis .. JANGAN JELES!!.. HEHEHEHEHE…



316083_2359877354136_1166366183_2829037_3055971_n
303058_2359881874249_1166366183_2829047_6259577_n



RAYA KEDUA ~ taklah banyak gambar sebab sibuk duk makan n borak2 je.. didahulukan di rumah CHE BUNGA lepas tu rumah kawan mak, rumah sedara2 aku belah2 jauh sana… kenapa si BUDAK BAJU PUTIH ni ikot, haruslah ikutkan, kata dah nak jadi #AfkarFamily so kenelah kenal sanak  saudara…


298290_2359886994377_1166366183_2829057_2566623_n
295851_2399966756346_1166366183_2869081_1555318204_n
298514_202876813112176_100001695761053_587695_1979849420_n

ini adalah gambar rumah terakhir kami TERJAH sebelum kami berangkat ke rumah MERTUA ABANG EJAQ (baju hitam dihadapan).. rumah ini adalah rumah cikgu KAMI 4 BERADIK, iaitu abang, kakak, abg ejaq dan aku..

aku kenal cikgu ni time duk belajar menari dengan dye.. time aku tak kenal dye disekolah tapi diluar sekolah.. cikgu ini adalah sangat serba boleh, korang tengok hiasan rumahnya haruslah ada seni disetiap sudut…

 298514_2357029602944_1166366183_2826649_2854132_n

RAYA KETIGA ~ bagi laluan TUAN TANAH KEDAUNG dengan #Retis dulu ye.. gambar ini ketika kami berdua ops!! bertiga ingin terjah open house… 

raya ni, kitaorang dah buat haluan masing2, mak berjalan dengan kakak sebelum kakak ke kampung hubby dye, abang ejaq haruslah dah balik kampung mertua sb raya kedua kitaorang dah terjah umah mertuanya, dan abang yang sulung, dah balik ke KUANTAN, kampung mertuanya…


 317106_2418528620381_1166366183_2887111_1105620872_n

ini adalah rumah kedua KAMI terjah untuk OPEN HOUSE.. tuan rumah yang aku kenal menjadi photographer, yang ada dengan kami ABANG kepada TUAN RUMAH yang kami kenal tu yang baju kelabu tu ha..

rumah pertama yang kami terjah haruslah ada gambarkan, tapi tak de dengan aku sebab aku tak pergi sedut lagi dengan si MAN ni… dye sangatlah kedekut nak kasi aku sedut pendrive aku kat lappynya…


301618_2359859113680_1166366183_2829014_1335697_n

petang itu dari rumah sahabat aku selepas kenduri tu, aku n MAT rushing balik sebab masing2 ada tetamu masing2 dirumah, aku menerima kunjungan MAKCIK COMEL LOTEY ni…sungguh COMEY MINAH ni.. untuk jejaka diluar sana, korang haruslah telan air liur je sebab ni dah tak lama lagi menjadi bakal RAJA SEHARI.. CANTEK kan MINAH ni.. berkenan aku..

 294212_2362582581765_1166366183_2831732_2982953_n 

RAYA KEEMPAT DIRUMAH TIDUR SEBAB HUJAN, TERUS RAYA KELIMA ~ kami berdua lagi beraya di rumah kenduri kawen a.k.a kenduri adik kawan aku.. selepas tu haruslah rumah kawan2 mat.. semua kawan dye kitaorang terjah sampailah ke malam.. tapi aku tak ngamek gambo, sebab aku adalah low profile.. malu kot.. kawan2 dye yang baru aku kenali.. hahaha..

 310994_2364281984249_1166366183_2834468_716925_n

RAYA KEENAM ~ time ni aku haruslah kembali bekerja walaupun still mood raya.. ops!!! aku pakai baju raya tau, ini baju raya last aku.. harap2 oklah kan, sebab dah mood raya sangat2..

ALHAMDULILLAH tahun ini aku disamping orang tersayang.. dari 1st RAYA hinggalah RAYA terakhir sebelum bekerja dye menemani aku.. LOVE U SO MUCH la… (plz jangan jengkel sama gua, hehehe)

sekian sahaja tayangan raya aku untuk tahun ini.. eh2.. ada lagi tau gambar raya, tapi di KL, bukan di TERENGGANU.. gambar2 itu haruslah aku simpan dahulu untuk entry bila dah tak de sangat2.. sebab baju raya sangatlah tak beraya..

sekian…

4 GEDIXXX:

Zulhilmie Zainal said...

raya di umah gue takde entry! pffftt! ahahaha

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

@zulhilmie zainal : kan gua dah ckap, si man tu ala2 kupik nak kasi aku sedut gambar kat lappy dye.. tu yg tak de,..

rATu kEBaYA said...

bestnya beraya sakan...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

rATu kEBaYA : tahun ini paling meriah sis.. :)