Followers

13 December 2011

keranamu seorang AYAH

KERANA SEMALAM ADA SEDIKIT VIDEO MENGENAI AYAH, HARI INI AKU NAK KONGSI CERITA PULA MENGENAI SEORANG AYAH.. SAMA2LAH KITA MENGHAYATINYA…


APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH

Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari.. Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita?

11
Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita.. Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jangan minum ais!".Tapi tahukah kamu bahawa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untUk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!".. Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga.

parents1


Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melanggar kepercayaannya... Maka ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa,ayah telah menghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..
Di saat kita memerlukan itu ini, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi tanpa menolak, beliau memenuhinya.. Saat kamu berjaya.. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu.. Ayah akan tersenyum dengan bangga..

parents-5445s11
Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah.. Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya.. Dan akhirnya.. Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya.. ayah pun tersenyum bahagia..

Apa kita tahu,bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?

wedding_hands11
Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik.. Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yg sesekali dtg untuk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yang tak lagi kuat untuk menjaga kita.

grandfather_with_grandson11
p/s : sebab itu kebanyakkan lelaki yang sudah menjadi bapa akan lebih sayangkan anak daripada isteri.. majoriti dalam dunia ini memang mcm tu…

I MISS MY LATE FATHER…
WE LOVE U ABAH…

sekian…

2 GEDIXXX:

Pepel BoNda AmaNi said...

akak pun membesar tanpa ayah...ayah akak meninggal masa akak berumur 3tahun....

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

oh akak lebih seday dari mira.. mira pula kurang2 kenal ayah.. dan kita sama2 hilang ayah.. kan kak.. :(