Followers

16 August 2010

KENANGAN RAMADHAN

salam…

kali ni tak lah sehebar mane sangat cerita tapi ini sekadar nak penuhkan entry je.. hehehe..

kenangan ni memang aku rindukan.. time bulan-bulan mengambang ni la aku datang teringat kat kawan aku  KAK DA.. rindunya nak berbuka puasa sama, nak berbulan mengambang sama.. ehehehe.. korang ingat aku berpakat ke nak mengambang sesama??? tak lah, hanya bulan ramadhan tahun lepas kami kebetulan tak boleh puasa…

time tu aku lupa lah tak boleh puasa berapa hari, tapi kami berdua memang tak boleh puasa sebab BENDERA MERAH dah naik.. ala biasa la perempuan kan, normal la kalau tak boleh puasa penuh setiap kali ramadhan..

nak dijadikan cerita, time kami tak boleh puasa, aku berdua ni teringin a.k.a mengidam sangat nak makan MCD.. bulan2 puasa ni lah nak buat makan mcD la, itu la ini la… sekali dengan muka tebal time tengahari atau waktu rehat aku p jugak mcD dengan kak da dan membawa beg plastik hitam untuk cover.. hehehehe

McDonalds_Logo_576a credit google

masuk mcD tu org dah tengok dah, keluar2 bawak plastik hitam lagi lagi lagi lah perasan.. hehehe.. sekali tu lepas kitaorang selesai membeli ni, aku pun lalu laluan nak turun dari mcD tu, sekali tu ada budak2 ngah lepak kat laluan tu, dyeorang plak tengah duk mencangkung kat situ, time aku lalu je dye dekat la ngan aku, sekali dye sound aku,

‘MACAM BAU KENTANG GORENG JE’

hehehehehehe, aku tebal muka terus jalan lelaju kejar KAK DA yang dah kat depan tu, malu tu adalah, tapi nak buat macam mane, perut kami dah lapar terpaksa p tebalkan muka p beli mknan, bukan kitaorang ponteng tak de sebab, ada sebab…

rindunya nak makan sama dalam surau time ‘ponteng bersebab’ puasa… makan dalam surau k, orang nak semayang sekali berbauuuuuuuuuuuuuuuuu, tergugat iman.. hahahaha, jahatkan.. tapi kitaorang makan ni, mulut tetap pok pek pok pek… hehehhee.. bising sangat biar org tau kitaorang tengah makan.. ahahahaha.. jahat giler kitaorang 2 orang…

DSC00986

KAK DA, AKU RINDU MUNG…!!! RINDU NAK PONTENG PUASA SESAMA!!!

 

p/s : walaupun kak da tak de FACEBOOK atau BLOG tapi aku tau dye memang baca perkembangan aku, mak aku dan kakak aku.. baru ni dah bising2 aku tak update blog.. hahahaha.. CAYANG MUNG KAK DA…!!!

sekian…

2 GEDIXXX:

Wawa~* said...

hahaha... klakar je.. :P

selamat berpuasa ye :)

rasp said...

kenangan terindah wei...
hehehehehe...