Followers

14 November 2011

JUADAH RAYA

salam..



ALAMAK!! baru nak kuar, cerita dah nak basi dah.. sempat lagi kan???

tahun ini mak aku masak simple2 je untuk raya.. mak aku sendiri dah buntu nak masak apa, so tekak aku ni nak makan sangat2 MEE SIAM so mak aku pun merealisasikan makanan yang aku duk sibuk nak makan sangat..

aku ni memang giler MEE SIAM mak.. aku tak pernah makan mee siam selain dari mak aku masak, kat kedai pun tak de tau.. tapi kalau SINGAPORE tu banyak kot.. EH YE KE?? ye kot…

2011-11-06 10.35.08

Inilah rupanya MEE SIAM tu.. mee hoon yang digoreng tawar dan kuah.. kuah ni bukan kuah kacang macam satey tau, ni lain…

2011-11-06 10.21.26



ALOHAI OMAK OIIIIIIIIII.. SODAPNYA!!! aku terliur giler mee ni.. macam ni lah cara makannya.. mee goreng, letak kuah, telur, letak kucai (BETUL KOT!!) pastu hiasan paling MANTOP UDANG.. sodap… nak lagi plzzz…

kalau korang berminat nak try2 dah terliur dah tengok gambar yang tak berapa nak terang tu nak cuba buat MEE SIAM ni bagi mane2 yang tak tau buat lah, korang direct komen dan tanya kat  blog mak .

korang tanya aku SUMPAH failed.. aku reti makan je.. bila lagi nak rasa mak aku masak kan, nanti dah kawen, aku la pula masak.. EH YE KE?? jaga2, ENCIK CHENTA baca blog aku dalam diam..

OPS!! rumah aku bukan ada ni je, ada lagi makanan lain untuk tambahan, RAYA HAJI bukannya macam RAYA PUASA yang org datang kunjung makan2, kasi duit raya kan.. RAYA HAJI ni datang hantar daging je.. so rumah aku ala kadar je, sebab yang makan pun bukan ramai, majoriti adik badik aku rumah mertua so yang tinggal 4,5 kerat je kat rumah.

2011-11-06 10.38.53


ni konfem korang kenal apa kan.. ini LEMANG.. mak aku beli, tak buat sendiri pun.. sedappp makan pula dengan inti serondeng tu.. fuhhh…

adehh lapar la pula rasanya ni…

sekian…

4 GEDIXXX:

rasp said...

yg simple tu yg sodappppp :)

Lia said...

sedapppp tuuuuuu..... ^___^

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

sis rasp : tu la pasal, cakap kat mak tak payah pikir masak yang berat2, mkn yang biasa2 je, sb yang makannya anak2 mak yang kat rumah tu je

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

lia : sedap2.. hehehe