Followers

17 February 2010

BILA ADA TAK DIHARGAI, BILA TIADA MULA TERCARI-CARI…

salam…

wah tajuk…tak nak kalah ni… macam berpuisi je erk???

bila sebut berpuisi, rindu pulak dengan kelas SASTERA aku… rindu kat cikgu aku yang 2 orang tu… sape entah nama, aku dah lupa sebab dah lama tinggal zaman persekolahan dan juga sebab cikgu asyek bertukar, blur je.. tapi naseb baek pelajaran tu masuk dalam kepala otak aku ni… (ye ke???)

sebenarnya aku nak cerita pasal ex BOS aku yang ganggu aku.. aku ingat nak lupakan aje, tapi sebab ada yang tersilap faham, jadi terpaksa aku ceritakan… jenis aku, yang lepas tu lepas la, tak nak la bangkit-bangkit segala… kan kan kan…

ex BOS aku ni bukan BIG BOS… ex BOS ni kiranya macam LEADER DEPARTMENT aku la… dulu aku kerja LECTURER dalam SIJIL KEMAHIRAN MALAYSIA, course PEMBANTU/ PENYELIA TADBIR SISTEM MAKLUMAT… fully bahagian ADMIN la…

DSC01000sukaneka di PANTAI BATU BURUK, KUALA TERENGGANU

kerja ni memang besh giler dan kerja ni juga menjamin masa depan aku… walaupun gajinya ciput (sory BIG BOS)  tapi aku enjoy dengan keje ni sebabnya boleh melayan bermacam-macam kerenah student-student aku.. macam-macam ragam… macam-macam bangsa… bab kata ASTRO, MACAM-MACAM ADA…..

berbalik pada ex BOS aku… aku “LETAK JAWATAN” ni bukan kerana aku tak suka kerja ni atau aku berkira tentang gaji, tapi kerana perangai berat sebelah ex BOS aku…

kat situ ada 3 orang pekerja.. dulu punya lah dye tak suka dengan budak perempuan ni, sikit-sikit kutuk, sikit-sikit mengata… tapi sekarang semenjak ex BOS aku ni dah buka syarikat sendiri di kampung bini dye, dye terus hidung tinggi, sikit-sikit cakap BESARRRRRRRRRRRRRRRRR PUNYA…  pulak tu office dye sekarang ni kat kg kelahiran budak yang dye kutuk-kutuk dulu… jadi tetiba sekarang ni budak tu dinaekkan pangkat secara tidak rasmi oleh diri ex BOS sendiri…dinaekkan pangkat apa sangat. cuma budak tu kene jaga BAHAGIAN PENGURUSAN je… MENGAJAR dikurangkan sebab “SIBUK” dengan bahagian PENGURUSAN…kononya lah kan..

ok lah, aku tak kisah sebab aku tak jeles ok pasal tu.. sebab bahagian pengurusan ni aku paling bosan la, sebab cerewet kehendak-kehendak dana yang menaja yuran pengajian student aku ni.. jadi aku tak kisah la hanya mengajar sahaja…

aku ingatkan kurang lah sikit kerja aku, bukan sebab aku malas ok, tapi sebab tak sempat masa nak urus.. nak urus xsigment student lagi, portfolio dye lagi, nak kejar masa kelas lagi.. tak sempat ok.. tapi bila dah “DINAEKKAN PANGKAT” tu ingat kan ringan lah beban aku sikit, rupenya, HARAMMMMMMMMMMMMMMMM… balek-balek, sume keje tu jatuh kat tangan aku dan kak da…

oh ye, aku dan kak da (kawan baik) memang satu kolej, satu pejabat.. dari start kitaorang belajar sampailah praktikal sampailah bekerja memang kami bersatu… tapi sekarang dah berpecah… RINDU KAT KAMO KAK DA!!!!

DSC00986 tengah berangan, memikirkan MASA DEPAN

boleh tak sambung lenkali??? aku tak de mood nak sambung lagi… nak cerita memang panjang sebab aku nak kasi motif tajuk yang sebenar…

kalu korang kata tak payah sambung, aku tak payah sambung.. tapi kalau nak suh sambung.. aku merelakan aje…

NAK SAMBUNG TAK??????????????????

 

sekian…

3 GEDIXXX:

Dee said...

sambung jelah..dh cerita sket2 tu x syoklah x tau endingnya..

rasp said...

lahai.....baru tengah nak amik mood, terpotong plak....
next siri plzzzzzzzzzzzzzz :)

Kamariah said...

Puh3x... tuku tangkal balik pintu budak nakal jangan g2.. dosa!