Followers

24 February 2010

PULUT MANGGA…

salam…

weh, tetiba je tekak aku teringin nak makan PULUT MANGGA…

beshnyaaaaaaaaa….. ari tu adalah aku tengok sape punya BLOG ntah kuar ENTRY pasal pulut mangga ni ha…

aku pernah rasa 1x seumur hidup aku pulut mangga ni..

ari tu, sehari sebelum adik aku exam SPM, mak angkat aku yang bawak aku pergi kedai apa nama ntah kat TERENGGANU ni, then dye order PULUT MANGGA…

aku ni yang tak tau pun PULUT MANGGA tu wujud, berkerut dahi aku pk kan… mcm mane lah rupa PULUT MANGGA ni ye… ada ke?? tak de ke?? atau kedai ni je yang kuarkan resepi gitu??? kat laen tak de…

imagegambar HIASAN dari en GOOGLE

sekali dtg je tak nampak menarik pun bagi aku la, bila rasa jeeeeeeeeee… mak ai, sodapnyaaaaaaaaaa…. terliur chek dibuatnya.. aku nak mkn BANYAKKKKKKKK tak sedap la sebab aku dah order nasi goreng time tu, segan la ngan mak angkat aku tu… sebab PULUT MANGGA yang aku makan tu, yang dye punya, dye yang order.. aku tak order pun…

dan sekarang aku nak pergi balek kedai tu, semata-mata nak makan PULUT MANGGA dye.. boleh gitu???? tak boleh aku nak buat boleh jugak!!!

MATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT, SAYANGMU nak makan PULUT MANGGA kat jalan KUBANG PARIT tuuuuuuuuuuuuuuu… JOM KITA PERGI DARLING…

wah!!! tiba-tiba panggil DARLING… hehehehehehehehehe… gatai-gatai-gatai!!!

 

sekian….

5 GEDIXXX:

rasp said...

pulut mangga, paberet i tu sis...
kalo ada expo thailand...
mesti ada jual...
mesti mau beli gak lah kan hehehe

Dee said...

kt gardens midvalley pun ada..i x penah cuba..nk cuba gaklah..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

rasp : beshkan... wah dah terlonjak2 tekak ni nak p mkn...

dee : cuba lah, sekali rasa terus tergoda.. ibaratkan cinta pandang pertama... hehehehheehehehe

sue said...

wah....npk best...dulu su pnh g kat giant ...sedap2!!!

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

sue : kat giant pn ada erk... tak tawu pun... tak pernah jumpe pn...
nak kene cari ni...