Followers

21 February 2010

PART 2

sambung cerita dari kisah BILA ADA TAK DIHARGAI, BILA TIADA MULA TERCARI-CARI… mesti korang tertanya-tanyakan, mane pergi perempuan tu?? kenapa kerja tu dye tak buat??? kan kan kan… kalau korang tak nak tau pun, aku nak bagitau jugak…

perempuan tu pergi masuk dalam bilik ex BOS n buat ape ntah la.. dari start pagi ex BOS aku tu masuk, sampai tengahari baru kuar.. petang lepas lunch masuk lagi.. sampai lah……… “ABG JAMIL MAMPOS!!!” hehehehehe….

jadi kerja-kerja tu kitaorang yang selesaikan.. dye duk melanguk 2 orang dalam bilik, aku pun tak tau la dyeorang buat apa…

bila aku n kak da habis kelas je, baru je duk atas kerusi tu… sempatlah panas jugak kerusi tu, kata nak ramai anak  kan??? dye keluar je bilik, cakap aku n kak da tak de keje.. duk saje sokmo!!! what???? yang aku buat keje tak kira masa, semua data on TIME siap key in tu apa ke benda??? oh… time tu hanya TUHAN saje yang tau perasaan aku..

 image

sampai satu tahap aku tak tahan, aku nak tengok muka dye pun aku benci… tengah breakfast dalam ofis ni, tengok muka dye je terus patah selera aku nak makan.. sampai tahap tu aku benci kat dye… tapi tak baekkan benci kat org… SUBHANALLAH…

dipendekkan cerita plak… semua keje sebelum ni aku n kak da yang langsaikan, kelas for part time pun aku yang handle tapi yang dapat nama sape??? PEREMPUAN tuuuuuuuuu jugak… sampai PC ada poblem pun aku yang kene repair, walhal bukan dalam bidang aku yang sepatutnya dalam bidang perempuan tu… oh!!!!

bila dah langsaikan kerja tu, aku n kak da masih lagi dyeorang tak nampak buat keje.. yang dye tau cakap aku ni duk saje SOKMO!!! so aku nekad nak berhenti kerja, sanggup aku menganggur dari aku dapat dosa membenci dan mengata diri dye…

image

sekarang bila aku n kak da dah berhenti kerja, mereka yang kat sana tu, asyek duk KOL, KOL, KOL, KOL saje.. aku memang tak angkat sebab aku ni keras itu kepala… dye kol kak da, kak da angkat sebab kak da lembut itu hati..

image

dye duk kol tu bukan sebab nak tanya khabar ke apa ke, tapi duk kol tu semata-mata nak tanya keje ni mcm mane, keje tu mcm mane nak buat… nampakkan???? sape yang tak buat keje??? dulu keje aku, aku tanya macam mane nak buat, korang buat dekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk je, buat tak tau  je.. siap cakap tepun la tanya pihak pengurusan macam mane nak buat.. sekarang korang plak, aku kasi balik “TEPUN LA PIHAK PENGURUSAN N TANYA MACAM NAK BUAT, DARIPADA KORANG KOL AKU TAK ANGKAT, LEBAY BAIK KORANG KOL DYEORANG TANYA!!!”

aku ni bukan kedekut ilmu atau aku ni jahat sangat atau aku ni keras itu kepala sangat.. bile orang buat baek, aku memang betul-betul baek ngan korang dan aku memang terlebay baek dengan korang, tapi bila korang buat mcm tu, aku bukan nak balas dendam untuk korang, tapi aku nak beri korang pengajaran, supaya korang tau apa kesilapan korang yang dulu yang pernah korang buat kat aku n kak da…

tapi yang paling beruntungla, aku tak cerita kat BIG BOS pasal korang macam mana… balek-balek aku cerita keburukkan aku kat sana… aku rela BIG BOS nampak aku salah daripada korang bersalah…

SDC12446 ex-student n me, CIK MYRA… miss u’ols…

 

p/s : gambar-gambar laen di atas ihsan dari en.google untuk cik myra…

sekian……

3 GEDIXXX:

rasp said...

kkdg tu kita kena berkeras gak sis...
kalo berlembut sgt,
org pijak kepala kan...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

rasp : betul kata akak.. tapi mra tak nak melawan, sb mak dah pesan jangan lawan nanti org nampak kita yg salah.. so diamkan aje la.. sb tu sabar je n rela berhenti kerja...

Dee said...

betul sis..plg sakit hati kan bila kita yg penat2 org lain yg dpt nama..hampeh!!