Followers

24 November 2009

BERLAGAK MACAM NAK APA…

 

salam..

 

hye, sori mood ak tak ok sekarang ni selepas ak dpt bercakap dengan ex kawan aku a.k.a abang angkat ak..

 

lama jugak la ak kawan dengan dye.. perangai dye dari dulu sampai skrg tak ubah-ubah… dye tu memang ak kenal sangat la, berlagak je lebay, tapi ak diamkan saje, ak buat bende tu ak boleh terima… tapi malam ni dye betul2 dah lebay… GILER!! BENGONG!! KO PK KO HEBAT????!!!!

 

cerita dye macam ni.. ak tau sekarang dye ada galfren yang keje AMBANK di TERENGGANU, so baru ni ak dapat iklan dari surat budak laki mane ntah, untuk jawatan" FINANCIAL ADVISOR/ FINANCIAL OFFICER” so ak nak tau la cara kerja macam mana, kalau pinjaman tu kita ni macam ni yang menguruskan atau yang memberi nasihat atau pape la.. so ak mintak dye tanya kan GF dye tu, dye pun kol ak, SUMPAH ak tak kisah macam mane kerja tu teruk ke tak ke, tapi yang ak kisah cara dye cakap tu mcm kasar dengan ak sebab sebelum ni dye kawan dengan aku bukan maen baek lagi, lembut lagi tatabahasa dye..

 

DSC03188

“IKLAN JAWATAN KOSONG, AMBANK GROUP”

dah la cakap dengan “AKU & MUNG” (sb sebelum ni kami menggunakan nama) siap panggil aku “NYOR”!!!! memang kurang ajar la… dah la cakap gitu dalam keadaan bergurau tak pe sebab dulu kitaorg kasar pn dalam keadaan bergurau tapi mentang-mentang lah awek ada kat sebelah dye boleh cakap lebay kurang dan nak marah-marah ak???? sape tak geram weh tetiba nak HOTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! semacam.. bukan ak yang start cakap lebay kurang dan kasar!!!!, tapi KO YANG CAKAP LEBAY KURANG dan menggunakan tatabahasa yang KASAR!!!… geram ak, geram ak!!!  ak bukan maen lagi ckp leklok sb kita mintak bantuan dengan dye, dye boleh cakap “LENKALI MUNG JANGAN TANYA AK PAPE LA, AK RIMAS AK BOSAN”” boleh kah??!!!! dulu bukan maen lagi ak ni adik angkat dye, dye tu abang angkat ak.. tak de nya ak mintak adik abang tapi tetiba dye kasi kitaorg “TITLE” mcm tu… sekarang tetiba nak BERLAGAK depan awek dye, tau la AWEK ko tu keje BANK.. tapi orang laen jadi dapat AWEK keje BOSS lagi tak de pun nak berlagak macam ko…

 

korang jangan cakap ak jeles ok, non adonya ak jeles dgn dye.. bukan dye hensem, kalau hensem boleh la ak nak jeles… tapi muka pn macam….. sudah la tak mo kata kat orang tapi yang penting, ak dah letak “TITLE” kat dye yang kitaorang ni MUSUH dan tak pernah kenal sama sekali…

 

kalau muka tu hensem tapi otak tu tau nak BERLAGAK je buat pe??? ko pk BERLAGAK ko tau boleh bawak ke MATI?? kubur orang lain pasir kubur ko tu BATU??? kaen kapan semua putih tak de kaler-kalernya.. “ KO KAYA KE, KO MISKIN KE, KUBUR UMAT ISLAM TETAP SAMA!!!” kan dah ter”over” kasar ayat ak, kan dah termain kubur dengan ko..

 

000u02Twl0S 

inilah dye KAMAL AFIF budak terengganu yang berlagak sesangat… ak tak simpan gambar dye ok tapi ni ak amek lam TAGGED aku sebab dye ADD ak lam TAGGED then sekarang ak dah buang dye dalam kamus kawan-kawan aku disetiap sudut…

 

sekian….