Followers

28 November 2009

JUADAH RAYA

 

salam…

 

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA… apa juadah korang hari ni?? wah!!! tentu besh2 kan???tol tak??? juadah ak?? korang tak yah tanya la.. juadah raya ak spesel, tak pernah org buat mcm ak buat…

 

SDC13499 PAPRIK AYAM

 

kenapa ak kata pelik sebab inikan biasa juadah untuk hari2 biasa.. untuk dimakan tengahari, so time ak buat ni betul2 tengahari siap tapi hari je tak kene. orang laen masak paprik untk hari2 biasa, tapi ak masak hari raya korban.. ada ke patut??? tak patut, tak patut.. tapi ade ke ak kisah??? tak kisah, tak kisah.. sebab ak ngan adik ak je makan, takde nya orang laen makan jugak… so lantak la kami berdua makan..

 

v’ols.. ni 1st time ak masak paprik tau.. hasil usaha tangan ak sendiri tanpa bantuan adik ak pun, dengan panduan kawan ak kasi, so ak try la.. dah lama mulut ni nak masak paprik tapi tak kesempatan n NOW!!! akhirnya berjaya jugak..

 

SDC13507

 

payah ak nak masak ni, time ak rajen je.. tapi tak jugak bila dah tak de orang sgt baru ak masak.. kalau idok, ak tak ley tengok dapur, naek je perasaan malas ak.. hobi ak bukan masak, tapi jgn kerana bukan hobi ak, ak tak tau masak terus.. gile ko??? laki ak nak makan apaa??? (belum kawen lagi, masa akan datang beb!!!)..

 

sekian….

2 GEDIXXX:

Zulhilmie Zainal said...

mcm sodap jo den tgk...kasi la ckit...hehek..
anyway, p'cubaan yg bgus demi masa dpn yg gemilang! hahahaha

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

hahahaha...demi masa depan diri sendiri...