Followers

09 December 2009

JELAJAH 1 MALAYSIA

 

salam…

 

sori la korang, ak terpaksa habeskan entry yang dah lama ak simpan dalam draft ak ni ha.. cite dah lama tapi ak baru berkesempatan nak keluarkan entry ni..

nak buat macam mana, macam-macam yang kekurangan kat aku sekarang ni.. sekarang rumah ak dah tak de internet, sebelum2 ni ak guna broadband maxis, tapi dah habes tempoh.. nantilah ak cakap pasal broadband ye..

dijadikan cerita kalau korang pernah ikuti BERITA pasal “JELAJAH 1 MALAYSIA” bagi kutipan derma untuk BENCANA ALAM  seramai 100 buah moto kalau tak silap ak la (sila betulkan jika ada kesalahan…yang mane tau ye..) so kazen ak dari JOHOR, abang fadhil n wife (kak ella) join KONVOI JELAJAH 1 MALAYSIA ni.. mereka suami isteri memang suka KONVOI dengan SUPERBIKE.. mereka semua datangnya dari JOHOR dan SINGAPURA..

so kat bawah ni gambar diaorang yang bertandang kat TERENGGANU untuk menumpang bermalam di rumah ak selama 1 malam, yang dijanjikan 10 buah moto tapi yang datang hanya 3 buah moto sahaja, 1 buah moto terpaksa tinggal di KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN KUALA TERENGGANU sebab motor yang sepasang suami isteri tu tersangkut di celah2 moto org laen yang bermalam di sana.. so abang ak terpaksa p angkut sepasang suami isteri tu kat sana, seb baek dekat dengan rumah ak tak sampai 5 minit pun tempat diaorang berkumpul dengan rumah ak…

 

clip_image001

tag yang kazen ak, agaknya number 036 tu, number peserta kot..

 

clip_image005

clip_image004

kesian diaorang, tengah hujan time tu, jadi terpaksa la jemur jacket dan kasut diaorang kat luar rumah aku sementara diaorang lepak kat luar.. uiks tak boleh tinggal terusan barang2 ni kat luar, mau hilang ni..

 

clip_image007

dah puas berjemur kat luar, terus buat masuk dalam.. amek ko kasut masing2, sebesar GAJAH…

 clip_image003

clip_image006

clip_image008

ha ko, banyaknyeeeeeeeeeeeee moto.. 3 buah je??? hehehehhe.. dah ak katakan tadi, dijanjikan datang bermalam rumah ak 10 buah SUPERBIKE tapi “maybe” kata kazen ak dye segan kot, almaklum la rumah org..

gambar atas sekali, time malam dyeorang baru sampai n park je, terus ak gigih amek gambar, tapi tak nampak mana, pakai flash pn tak jadi, ala guna henfon murah ak, kamera ak ada tapi bukan dengan ak dengan MAT ak… adoiyai…

gambar tengah, waktu subuh.. ak gigih bangun sebab nak BLOGGING untuk korang amek gambar, tapi ak rasa cam kabur gitukan.. tapi ok la, sebab usaha ak berjaya jugak, daripada ak tak bangun awal2 pagi (almaklum la, ak tak keje) tetiba hari diaorang nak balek ni ak bangun awal.. hormat tetamu la katakan…

last pict ni seingat ak pukul 7 pagi, sebab time ni adik ak nak p sekolah, nak amek exam SPM.. 1st day dye exam.. nampak pn.. ko nampak payung tu?? tu moto kazen ak, ak tak tau ape motif dye letak payung, mayb nak tutup pape kot.. pape je la, ak tak plak ringan mulut p tanya…

 

clip_image010

tu ha adik ak, nak jugak amek gambar walaupun 3 biji je moto.. adik ak orang yang paling hepi dengo dak2 KONVOI SUPERBIKE nak datang, sebab dye minat bende alah ni.. sian dye tak dapat tengok time ramai2 bergerak nak ke destinasi seterusnya sebab dye kene amek paper waktu ni..

 

clip_image002

dan ini ak, walaupun waktu ni belum mandi (ade sape tanya??) tetap nak jugak pose kat SUPERBIKE ni, sebabnya ak nak eksyen kat seseorang.. pertama-tamanya ADIK ak, yang keduanya………… LU PIKIR LA SENDIRI… hehehehehehe

 

sekian…

2 GEDIXXX:

sWeEtdARLiNG said...

guane 3 butir... 4 kan tuuu (+ skuter)

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

ops silap..pembetulan..
4 biji moto..
3 superbike 1 skuter..
maaf ye puan...