Followers

01 April 2010

MALAYSIA – JAKARTA - BANDUNG

salam..

wah, dah balek seminggu baru nak cerita itu ini.. hehehe..

yang sebenar-benarnya, aku tak nak cerita pun pasal JAKARTA DAN BANDUNG, mane2 yang ada blog KAKAK dan MAK aku, korang ley “skodeng” kat sana dan baca pasal TRIP HOLIDAY kitaorang kat sana… aku kat sini, hanya nak siarkan gambar sikit2 je, tak nak cerita panjang sebab KAKAK dan MAK aku dah pun cerita panjang berjela-jela…

ni lah satu kelemahan bagi BLOGGER anak beranak, kalau 1 duk KL, 1 duk TERENGGANU, 1 duk ENGLAND ke, boleh jugak la, ni duk dekat2 pastu cerita sama, bagi pembaca-baca la tentu bosan kan???

eleh aku tau, konfem korang akan cakap, buka yang SWEETDARLING pasal JAKARTA dan BANDUNG, buka blog MATAHATI pasal JAKARTA dan BANDUNG jugak, buka yang CRAZYGURL punnnnnnnnnnnnn JAKARTA dan BANDUNG, hehehe…

so aku tak nak la kuarkan entry yang sama (walhal MALASSSSSSSSSSSSSSSS) ari tu je aku berkobar-kobar kejap, tapi mood aku hilang sebab si MAT la, lambat sangat kasi aku balek laptop, kan dah hilang mood aku nak buat entry FAMILY HOLIDAY

MAT plak jadi alasan,… hehehe…

k la, korang layan gambar je k, sebelum bebel aku ni panjang-panjang berjela…

SDC10022  at KUALA LUMPUR

time ni ngah berangan menjadi jutawan di dalam MALAYSIA, of coz dalam MALAYSIA sebab aku belum sampai JAKARTA or BANDUNG.. hehehee…

bandung 005 (2)at KUALA LUMPUR

di LCCT tengah beratur menunggu giliran untuk ke balai berlepas PENERBANGAN AIR ASIA… time ni macam excited gile sebab 1st time nak naek kapal terbang, perasaan berdebar, takut semua ada…

bandung 038  TIBA DI JAKARTA

sampai2 je di JAKARTA, mak terus nak pergi mencari dan merapatkan hubungan kami family dengan KAK WATIE.. kalu korang nak tau, KAK WATIE disebelah kiri yang berbau ala2 pink gitu… kitaorang ke “kantor”nya bak watie di ofis INDOMEE dan INDOCAFE.. aku pun tak tau apa nama sebenar ofis tu, korang baca blog kakak n mak aku, korang tau la…

THANKS KAK WATIE, sebab belanja kitaorang makan n sudi menerima kehadiran kitaorang disana…

bandung 049at JAKARTA/ SUKABUMI 

sepatutnya kami bermalam di rumah mak ayah kak yanti, SUMEDANG tapi sebab perjalanan kami ke SUKABUMI begitu memenatkan, dan kesian plak si KAKAK aku menggendong 2 orang anak dye yang merengek tak henti-henti jadi kami putuskan bermalam di SUKABUMI tanpa dirancang..

TERIMA KASIH kat adik beradik KAK YANTI semua, sebab menerima kami sekeluarga dengan tangan yang terbuka.

bandung 014 (2)dari SUKAMBUMI ke SUMEDANG

keluar je dari SUKABUMI, kami sekeluarga ingin sampai hajat ayah kepada KAK YANTI yang dah tunggu kami dari semalam, kesian kat ayah KAK YANTI, menanti kami diluar katanya… perjalanan kami dari SUKABUMI ke SUMEDANG mengambil masa dalam 4 jam, kalau tak silap la.. nak naik macam gunung gitu la kot, jalan jem gile, ingatkan mmg begini rupanya ada ni ha, lori terbalek…

1st time aku tengok lori terbalek mcm ni, selalu aku tengok moto terbalek je, tapi ALHAMDULILLAH aku tak tengok kejadian ni depan mata aku, kalau depan mata aku, menggigil gamaknya aku ni…

 bandung 016 (2) at SUMEDANG

plz, plz,plz… jangan ganggu i, i nak privacy!!! kata IKA… hehehee… time kitaorang dah sampai rumah KAK YANTI.. besar jugak rumah KAK YANTI, sampai je kami di rumah KAK YANTI, terus nampak muka ayah KAK YANTI yang begitu ceria menyambut kedatangan kami… tapi sayang, kami lupa nak amek gambar kami kat depan/ perkarangan rumah KAK YANTI..

bandung 018 (2) at HOTEL MUTIARA

dari SUMEDANG kami terus CHECK IN.. kami menginap di HOTEL MUTIARA, BANDUNG.. macam mane nak book hotel ni, korang tanya kakak aku, ni sume dye punya keje…

bandung 025 (2)at RUMAH MODE (FACTORY OUTLET)

selepas check in semua, kebetulan hujan renyai-renyai + lebat, kami ke RUMAH MODE, p shopping tak sakan, kakak kata RUMAH MODE ni tempat baju2 yang berjenama, tapi aku selai pun tak beli baju untuk aku sebab aku tak berkenan (terasa macam rugi pun ada) yang aku rembat seluar jeans GUESS selai, baju A I X untuk MAT selai…

bandung 045 (2) at TANGKUBAN PERAHU

sepatutnya plan ke TANGKUBAN PERAHU pada hari kedua kami, tapi kerana kami tak pergi lagi ke SUMEDANG nak melawat ayah KAK YANTI, kakak pun batalkan niat nak ke TANGKUBAN PERAHU pada hari tu so kami pergi hari ketiga kami di sana..

bandung 046 (2)

yang beshnya datang sini, kami punya ramai “BODYGUARD” korang tak payah nak susah-susah cari “BODYGUARD” untuk iring korang daripada mula korang sampai, hinggalah korang nak balek.. hehehe.. korang tengok gambar yang aku amek tu, itu lah “BODYGUARD”  kami…

bandung 142 at PASAR BARU

time ni kitaorang ngah naek angkut-angkut.. kalu korang dah baca kisah van kitaorang sewa tu, korang tau la kenapa kami naek angkut-angkut, kalu korang tak tau, korang p KEYPOCHI kat blog mak or kakak…

oh ya, yang sebelah aku tu, itulah KAK YANTI, aku plak yang lupa nak perkenalkan kat korang… sori ye ibu2 bapak2…

bandung 157 LAST DAY at BANDUNG

dah last kitaorang di BANDUNG, ni kitaorang duk posing depan restaurant HOTEL MUTIARA yang diberi nama TIARA RESTAURANT.. sementara tunggu VAN “baru” datang amek kitaorang bawa ke JAKARTA, kami breakfast la kat sini dulu, berangan macam orang “KAYA” sikit, sebab dapat makan kat HOTEL.. hehehe

bandung 093 (2) 

sekali yang datang bukan van macam sebelum ni yang kitaorang sewa, tapi yang datang adalah sebuah MPV.. mane nak muat kitaorang yang ramai, korang tengok la belakang aku tu, muat barang je.. cakap datang sini nak shopping kan.. hehehe… sekali tu yang naek MPV ni hanyalah ibu KAK YANTI dan jugak ZIKRI, yang duk sebelah aku tu.. selebihnya naek BAS ke JAKARTA..

bandung 195

dannnnn yang paling sayu dan seday aku dibuatnya time nak berpisah dengan ibu KAK YANTI dan jugak dengan KAK YANTI.. dyeorang sekeluarga memang baek, dan terima kedatangan kami dengan hati yang gembira… terima kasih semua, INSYA ALLAH REZEKI LEBAY kitaorang datang balek…

 

amek ko… panjang jela, itupun dah banyak aku skip.. nak tau cerita lebay lanjut, korang baca bloh kakak n mak aku kat site debar di bahagian “BLOG KELUARGA” … kat situ de kisah kami dan rintangan kami disana.. (wah macam explorace je) hehehehe…

p/s : laen-laen gambar sume dalam FACEBOOK aku.. sape tak add aku, silalah add (KAZMIERA AFKAR)

sekian…

3 GEDIXXX:

Dee said...

wah..padat dan ringkas..janji ada mira..kang x citer x best lak..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

dee : betul3 kak dee..yg mane ada muka mra, itu yg mra letak..hehehehe

rasp said...

syioknya u dpt ke tangkuban perahu sis...
akak dolu pegi tak sampai pun ke situ...
dok kemaruk nak shopping je hehehehe